Redder maar niet Heer

13/03/2011 15:05

Redder maar niet Heer

Voor velen is Jezus een soort van strandwachter op een zonnige zondag aan het strand. Maar na hun bijna-verdronken ervaring keren ze direct terug naar hun oude manieren. Dit is een voorbeeld van hoe de meeste hedendaagse Christenen zijn. Ze willen Hem als hun dienaar, maar niet als hun Heer. Ze gebruiken Hem alsof hij een object van hun verlangen was, in plaats van Zijn dienaren te zijn en en Zijn wil te doen. Beste lezer, welke rol heeft Jezus in uw leven gespeeld? Redder of Heer?

Helaas is Hij op een wrede en onrechtvaardige manier afgewezen als Heer. Velen zijn niet bereid om hun verlangens af te wijzen, zelfs als dat betekent dat ze zullen doorgaan met hetzelfde oude en gebrokenleven. Ze willen gereinigd worden, maar willen niet de overvolle varkensstal verlaten. Maar desondanks hebben ze toch het lef om Zijn beloftes op te noemen alsof dat de problemen zou oplossen. Zelfs hun littekens hebben hun niet wakker geschud van de nadering van de eeuwige dood!

Om die reden bezitten zij de geest van oude profeten en van hypocrisie.

Is het mogelijk om te blijven leven in de zonde en geboren te zijn uit de Heilige Geest? Nee, dat is niet mogelijk. Wat is het verschil tussen hun en andere religieuze mensen?


"Slangen, adderengebroed, hoe zult gij ontkomen aan het oordeel der hel?"
(Matteüs 23:33) NBG-Vertaling 1951

 Mijn suggestie aan diegenen die ware dienaren zijn is: behoud een puur geweten, zodat uw geloof niet als hypocriet beschouwd kan worden en u niet wordt gezien als een addergebroed.

 

Bron: Edir Macedo (UKGR)