Geestelijke Weerstand

29-08-2010 22:00

 Iedereen kent het wel in zijn leven dat je vooruit wilt komen in je leven, maar hoe meer jij je best doet, des te meer weerstand je ervaart. Je hebt fysieke weerstand. Dat is weerstand die je kunt waarnemen, maar je hebt ook geestelijke weerstand. Dit kan ons ontmoedigen, kapot maken. Het is aan ons dit te herkennen en ons hier tegen te bewapenen met de kennis van God.

Geestelijke weerstand

Er is een kracht binnen in ons die ons in staat stelt om veroveraars en overwinnaars te zijn. Echter, als deze kracht, dat het geloof is, zwak is, zal haar weerstand ook zwak zijn. Wanneer de weerstand van een persoon zwak is, dan leeft zij op haar beurt in angst, twijfel, zonder hoop en perspectief.

Geloof is de levensadem dat God u gaf en als het zwak is, zult jij een persoon zijn die omringd wordt door allerlei problemen.

Daarom denken velen dat alleen de dood hen kan redden. Dit gebeurt omdat het geloof zwak is en de twijfels sterk. In feite zijn deze mensen door hun eigen kracht aan het strijden en daarom zijn zij gevallen, voelen zij zich waardeloos en ongelukkig.

Als jouw geloof groeit, zullen jouw twijfels automatisch afnemen. Wanneer jouw geloof een beetje hoger staat dan jouw twijfels, zal je controle over je leven hebben en beginnen te veroveren. Dit is niet afhankelijk van opleiding of religie, het hangt alleen van je geloof af.

Zelfs als je de meest ongelukkige en zondige persoon in deze wereld bent. Je kunt de slechtste zijn, maar als je  gelooft dat God jouw leven wil herstellen, dan begint de Heilige Geest binnen in je te werken.

Hoop vernieuwt zich als het geloof sterk is. Simpelweg het feit dat je in jezelf gelooft, is al een grote stap voorwaarts.

Als jij jezelf niet waardeert, wie zal jouw dan waarderen? Vandaar het belang om naar de kerk te komen, aan de diensten deel te nemen en het geloof uit te oefenen.

 

Blessed